Església de Sant Esteve

L'església de Bordils està dedicada a Sant Esteve. Fou edificada durant la segona meitat del segle XVI. És d'estil gòtic tardà amb detalls renaixentistes. Presenta un campanar octogonal, amb altes obertures apuntades, gàrgoles i balustres. La façana és ornamentada i la porta decorada.

                     Detall gàrgola                                              Detall façana ornamentada                                    Escala de cargol

 


L'interior del temple s'estructura en nau central i tres capelles laterals per banda. A la primera capella s'hi pot veure Sant Esteve, patró de la parròquia. A l'altar major hi ha una creu, tot i que abans hi havia hagut les imatges de Sant Esteve, Sant Antoni i Sant Isidre.L'església ha patit diverses restauracions des de la seva construcció. La primera, a mitjan segle XVIII, quan es repara la volta de l'església, tot posant-hi tirants d'estintolament per reforçar-la. I no serà fins a finals del segle XX que tindrà lloc una nova restauració, en concret, entre els anys 1994 i 1995, quan es restaura la façana principal i els pinacles, així com la galeria, i es construeixen dues gàrgoles noves a imatge de les que hi havia construïdes.


Rosassa:

A la façana oest, sobre l'entrada de l'església, trobem un rosetó de grans dimensions format per 25 plafons que ornamenten i il·luminen l'interior de l'edifici. Els treballs s'atribueixen al taller de Casa Amigó de Barcelona i datar-los aproximadament el 1890. Aquest vitrall fou restaurat el novembre del 2016


 Vitrall Sant Esteve:

Darrera de l'altar, trobem un vitrall d'una sola llanceta dividida en tres plafons, amb la representació de la figura de Sant Esteve dempeus amb un llibre  i tres pedres a la seva mà dreta i una palma del martiri a la seva mà esquerre. Aquest vitrall fou restaurat el maig del 2016.