Educació 360 - Bordils

El 15 de maig de 2020, acollint la proposta de l’Escola de Bordils, l’Ajuntament de Bordils va adherir-se a l’Aliança Educació 360; iniciativa educativa, social i política impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que planteja connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones vinculant escola, famílies, entitats i tots els recursos del municipi vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Actualment formen part d’aquesta aliança Ajuntaments, Consells Comarcals, centres educatius, entitats, grups de recerca, xarxes d’organitzacions socials, culturals i esportives d’arreu de Catalunya.
La voluntat de l’Ajuntament de Bordils d’intervenir des d’una perspectiva educativa parteix d’anys enrere. De fet, fa més de 15 anys –juntament amb els municipis de Celrà i Flaçà– van impulsar el Pla Educatiu de l’Entorn (PEE) que amb el suport del Departament d’Educació va aportar experiències de valor a les nostres comunitats. Aquesta Pla va finalitzar l’any 2012 i s'han mantingut alguns dels programes que van sorgir en aquell moment com, per exemple, l'establiment de beques educatives per a infants, adolescents i joves de Bordils.
Per continuar treballant en relació a aquest compromís i fer millores en base a l’Aliança Educació 360, s’ha acordat redactar el document Pla estratègic d’Educació 360, eina de planificació estratègica que ha de permetre dissenyar i implementar el treball del municipi en relació a l’educació.

Aquest projecte està representat amb el següent logotip. 

Aquesta marca vol representar a tots els actors que juguen un paper destacat en el dia a dia del poble. Com la voluntat del projecte, es vol deixar constància de la necessitat que totes aquestes persones facin xarxa per tal de sumar esforços i crear un sol teixit que representa tots els serveis, propostes i activitats que hi ha a Bordils.
Tots plegats formem un entremat de línies gràfiques com si fóssin els fils, acaben teixint, dibuixant una B, de Bordils.

Hi trobem representat, en vermell, els centres educatius; en verd, les empreses; en groc, les entitats; en blau clar, els serveis de l’Ajuntament; i en blau fosc, que seria representatiu de les persones de Bordils.

 

 

logotip del projecte Educació 360 Bordils
logotip del projecte Educació 360 Bordils