Pressupost participatiu 2021

vídeo de la campanya captació propostes (2021)

Pressupost participatiu 2021-2022

L'any 2021, el Consell del poble i l'Ajuntament de Bordils van organitzar la segona edició dels pressupostos participatius. La idea és que cada any se celebri un procés participatiu per recollir idees o propostes concretes de millora del municipi per tal que aquestes puguin ser incorporades directament en el pressupost municipal. 

Com es podien presentar propostes?

A través de la butlleta que us podia descarregar  ( vincle) ) o recollir-la a les oficines de l’Ajuntament. Cal omplir-la i portar-la a la l’Ajuntament o enviar-la per correu electrònic a participa@bordils.cat.

L'Ajuntament va utilitzar diferents canals per poder comunicar el millor possible quina era la intenció d'aquests primers pressupostos participatius a Bordils.

Terminis i calendari

Presentació de propostes:  del 24 de maig al 26 de juny

Validació de les propostes, a càrrec de personal tècnic:  del 27 de juny al 16 d'agost

Votació: del 20 al 24 de setembre, a l’Ajuntament, els matins de 10 a 14 h, dilluns i dimecres, a la tarda de 16 a 18 h, i  el diumenge 26 de setembre, de 10 a 14 h, al Casal del Poble.

El juny s'havien presentat 16 propostes d’11 persones diferents.  Sí, hi havia persones l que van presentar més d'una proposta. I era possible, i tant. Les bases d'aquest pressupost deia que tothom podia presentar idees. No hi havia límit de quantes.

La validació inicial va anar a càrrec dels serveis tècnics municipals. Se'n van validar 12. Se'n van descartar 2 perquè ja estan previstes de fer en el porta a porta, i 2 perquè no eren d’interès general. Per part del Consell del poble 3 propostes les va reagrupar i 1 la van eliminar. La validació final feta per part del Consell del poble va ser de 8 propostes que es van fer arribar  a totes les llars a través de llibrets informatius.

A finals d’agost, es va decidir que el pregó de la Festa Major estigués dedicat als pressupostos participatius i aquest es va preparar amb l’actriu, Mireia Peña, i el representant com a membre del Consell del poble. 

El mes de setembre es va fer la votació popular.  Es va optar pel vot presencial i durant tota una setmana en diferents horaris que acabava el diumenge 26 de setembre de 10 a 14 h.

Del recompte i del registre del vot se'n va ocupar l’advocada contractada per l’Ajuntament de Bordils a través del contracte de pràctiques del programa de Garantia Juvenil ( SOC-Generalitat de Catalunya).

 El resultats d'aquesta consulta popular dels pressupostos participatius 2021, va ser la construcció d’un Gimnàs a l’aire lliure.