Església de Sant Esteve

Església de Sant Esteve

                  IMG 3556 001 

L'església de Bordils està dedicada a Sant Esteve. Fou edificada durant la segona meitat del segle XVI.

És d'estil gòtic tardà amb detalls renaixentistes. Presenta un campanar octogonal, amb altes obertures apuntades, gàrgoles i balustres. La façana és ornamentada i la porta decorada. 

          IMG 3608                  IMG 3554  
          Detall gàrgola                                 Detall façana ornamentada

          IMG 3647
          Escala de cargol
 
L'interior del temple s'estructura en nau central i tres capelles laterals per banda. A la primera capella s'hi pot veure Sant Esteve, patró de la parròquia. A l'altar major hi ha una creu, tot i que abans hi havia hagut les imatges de Sant Esteve, Sant Antoni i Sant Isidre.

L'església ha patit diverses restauracions des de la seva construcció. La primera, a mitjan segle XVIII, quan es repara la volta de l'església, tot posant-hi tirants d'estintolament per reforçar-la. I no serà fins a finals del segle XX que tindrà lloc una nova restauració, en concret, entre els anys 1994 i 1995, quan es restaura la façana principal i els pinacles, així com la galeria, i es contrueixen dues gàrgoles noves a imatge de les que hi havia construïdes.


19910911 Neteja fsçana i campanar interior cedit Jordi Barrera 22       19910911 Neteja fsçana i campanar interior cedit Jordi Barrera 14

Rosassa:

A la façana oest, sobre l'entrada de l'esglèsia, trobem un rosetó de grans dimensions format per 25 plafons que ornamenten i il.luminen l'interior de l'edifici. Els treballs s'atribueixen al taller de Casa Amigó de Barcelona i datar-los aproximadament el 1890. Aquest vitrall fou restaurat el novembre del 2016

rosetó
Vitrall Sant Esteve:


Darrera de l'altar, trobem un vitrall d'una sola llanceta dividida en tres plafons, amb la representació de la figura de Sant Esteve dempeus amb un llibre  i tres pedres a la seva mà dreta i una palma del martiri a la seva mà esquerre. Aquest vitrall fou restaurat el maig del 2016.

       sant esteve     sant esteve1