previous arrow
next arrow
Slider

Església de Sant Esteve

 L'església de Bordils està dedicada a Sant Esteve. Fou edificada durant la segona meitat del segle XVI.

És d'estil gòtic tardà amb detalls renaixentistes. Presenta un campanar octogonal, amb altes obertures apuntades, gàrgoles i balustres. La façana és ornamentada i la porta decorada.

 

Detall gàrgola

Detall façana ornamentada

Escala de cargol

 

L'interior del temple s'estructura en nau central i tres capelles laterals per banda. A la primera capella s'hi pot veure Sant Esteve, patró de la parròquia. A l'altar major hi ha una creu, tot i que abans hi havia hagut les imatges de Sant Esteve, Sant Antoni i Sant Isidre.L'església ha patit diverses restauracions des de la seva construcció. La primera, a mitjan segle XVIII, quan es repara la volta de l'església, tot posant-hi tirants d'estintolament per reforçar-la. I no serà fins a finals del segle XX que tindrà lloc una nova restauració, en concret, entre els anys 1994 i 1995, quan es restaura la façana principal i els pinacles, així com la galeria, i es construeixen dues gàrgoles noves a imatge de les que hi havia construïdes.

 

Rosassa:

A la façana oest, sobre l'entrada de l'esglèsia, trobem un rosetó de grans dimensions format per 25 plafons que ornamenten i il.luminen l'interior de l'edifici. Els treballs s'atribueixen al taller de Casa Amigó de Barcelona i datar-los aproximadament el 1890. Aquest vitrall fou restaurat el novembre del 2016

 

 Vitrall Sant Esteve:

Darrera de l'altar, trobem un vitrall d'una sola llanceta dividida en tres plafons, amb la representació de la figura de Sant Esteve dempeus amb un llibre  i tres pedres a la seva mà dreta i una palma del martiri a la seva mà esquerre. Aquest vitrall fou restaurat el maig del 2016.

 

arxiu sonor

Quiosc de Premsa

Servei de Whatsapp

294px WhatsApp logo color vertical.svg

centre civic virtual

900 900 120

On és Bordils?

Vídeo: Volem votar!!

Zona Jove

Escola de Bordils

AFA